Епизодите  ще се излъчват всяка делнична вечер от 22:00 ч.Криминалният

...
Епизодите  ще се излъчват всяка делнична вечер от 22:00 ч.Криминалният
Коментари Харесай

Гениален софтуер предотвратява престъпления преди те да са се случили

Епизодите  ще се излъчват всяка делнична вечер от 22:00 ч.

Криминалният сериал „ Под наблюдаване “ („ Person of Interest “) е следващото хитово заглавие, с което bTV дава обещание да прикове вниманието на феновете от понеделник (15 януари). Епизодите, проследяващи динамичното всекидневие на един повече от невероятен тандем, борещ се с закононарушенията още преди те да са се случили, ще се излъчват всяка делнична вечер от 22:00 ч.

Историята:
Милиардерът Харолд Финч (Майкъл Емерсън) е основател на първия в света изкуствен интелект, който е кадърен да следи хората в целия свят посредством охранителни камери и мобилни устройства и да предсказва кои от тях възнамеряват да правят закононарушения. Гениалният програмен продукт, наименуван „ Машината “, е програмиран да подава информация за обвинените посредством обществено осигурителните им номера. Харолд дава изобретението си на американските управляващи, които дават обещание да го употребяват единствено за отбрана на националната сигурност, само че скоро милиардерът осъзнава, че ченгетата прибягват до високотехнологичната система за наблюдаване само за идентифициране на външни терористи.

През „ малката врата “ в кода, която си е оставил, Харолд намира метод да програмира изкуствения разсъдък да изпраща персонално до него номерата на останалите евентуални нарушители, класифицирани от управляващите като „ маловажни “. За да предотвратява бъдещите им подли дейности, обаче, той се нуждае от помощта на умело лице. Така Харолд попада на тогавашния действен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Рийз (Джим Кавийзъл), който след гибелта на обичаната си жена живее като друмник из улиците на Ню Йорк. Специалната подготовка на Рийз пасва идеално на проекта на Финч и милиардерът подава ръка на жадното за правдивост бивше ченге. Двамата сплотяват напъните си, с цел да разпознават и стопират закононарушенията преди те да се случат в реалност. Събирайки всевъзможна информация посредством шпионските качества на „ Машината “, скоро техните дейности попадат под зоркото око на полицейското ръководство на Ню Йорк, компютърния хакер Рот, който желае достъп до секретния код, и даже държавното управление, решено да задържи истината за изкуствения разсъдък в цялостна загадка от обществото.

Актьорите:
Майкъл Емерсън, който феновете на bTV ще видят в ролята на милиардера Харолд Финч, е притежател на премия „ Еми ” и има номинация за „ Златен глобус ” за паметното си преобразяване на Бенджамин Лайнус в сериала „ Изгубени ”. Участвал е и в редица други хитови продукции, измежду които „ Безследно изчезнали ”, „ Досиетата Х ”, „ Закон и ред ”, „ Легендата за Зоро ” и „ Тексаско кръвопролитие “.

Джим Кавийзъл, чийто воин е някогашният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Рийз, е един от най-обичаните артисти в Холивуд. Партнирал си е със звезди от ранга на Морган Фрийман, Ник Нолти, Шон Пен и Мел Гибсън. Сред най-запомнящите му се функции са тези на Исус в „ Страстите Христови ”, редови войник Уит в „ Тънка алена линия ” и Едмон Дантес в „ Граф Монте Кристо ”.

За сериала:
„ Под наблюдаване “ е с номинация за „ Еми “ и е притежател на две награди от „ People`s Choice Awards “ за най-хубав сериал. Негов основател е Джонатан Нолан – по-малкият брат на режисьора Кристофър Нолан, а измежду продуцентите е и Джей Джей Ейбрамс. Сериалът повдига наболели въпроси за изкуствения разсъдък, за шпионажа на жителите от страна на държавните управления, както и за ликвидирането на набедените за „ терористи “ без съд и присъда.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР